12 Ekim 2011

Ücretsiz Antivirüs programları


Merhaba bu yazımda sizlere ücretsiz, kullanımı kolay ve virüs yakalaması yüksek olan anti virüs programlarını tanıtıcam öncelikle şunu belirtmek istiyorum %100 korumalı antivirüs yoktur en pahalı programı bile alsanız siz dikkat etmediğiniz sürece virüs gelir ve sizi bulur herşey sizde bitiyor.



Virüslere karşı nasıl önlemler alabiliriz ?
  • Öncelikle kesinlikle bilgisayarınızda bir antivirüs programı olması gerekmekte.
  • Her taşınabilir belleği bilgisayarınıza takmayın eğer taşınabilir bellek takıcaksanızda mutlaka veri alış verişinden önce bir taramadan geçirin.
  • İnternette her gördüğünüz programı indirmeyin mümkünse büyük sitelerden indirmeye yapmaya çalışın tamindir.com, inndir.com gibi sitelerden ve mutlaka indirdiğiniz dosyaları çalıştırmadan önce virüs taramasından geçirin.

Artık antivirüs programlarına geçebilirim.
Burada onlarca antivirüs verebilirdim ücretsiz ama laf olsun diye değil size yararlı olucak bi paylaşım yapmayı amaçlıyorum.

İlk önerim Avira Free 2012
Benimde yıllardır kullandığım koruma yazılımı en çok sevdiğim özelliği ise kesinlikle virüs kaçırmıyori, bunu test sonuçlarına bakarakta anlayabiliriz.
Sürekli güncelleniyor (Günde 2 kere) bi antivirüs programında mutlaka olması gereken bi özellik.
2012 Versiyonunda yeni bir kaç modül eklenmiş buda bizim yararımıza.

Bence tek eksi yanı programın türkçe dil desteğiniz olmaması ama programı kullanmak için ileri düzeyde bir ingilizceye ihtiyaçımız yok.
Avira Free 2012 Programını Buradan indirebilirsiniz.

İkinci önerim  Avast! Free Antivirüs
Anlık koruması yüzünden hoşuma giden antivirüs programı, Anlık korumayı kısaca açayım diyelim ki bir web sayfasına bakıyorsunuz ve sayfa size zararlı bi yazılımı bilgisayarınıza yüklemeye çalışıyor  Avast! bunu engeller kısca budur Anlık koruma. Bu yazılımda testlerde üst sıralarda yer almıştır.
Ayrıca programın türkçe dil desteğide bulunmakta.

Avast! Free Antivirüs Programını Buradan indirebilirsiniz.


Yukarıda önerdiğim iki programda ev kullanıcıları için idealdir eğer internet üzerinden para alış verişi yapıyorsanız ücretli bi antivirüs yazılımı öneririm.
Okuduğunuz için teşekkürler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder